ATENTIE PRODUSE CONTRAFACUTE

Fiti atenti la cumpararea discurilor abrazive!

Folosirea discurilor contrafacute este periculoasa pentru sanatatea Dumneavoastra!
Discurile contrafacute nu sunt certificate conform tehnicii securitatii si pot contine componenti nocivi pentru sanatatea Dumneavoastra. Calitatea joasa a discurilor contrafacute poate sa provoace distrugerea acestora in procesul de lucru, ceea ce duce la traume si infirmitate.
In ultimul timp, in Romania si tarile vecine, tot mai des au inceput sa apara in comert discuri abrazive armate de debitare contrafacute, fabricate sub marca Uzinei de produse agrazive din Luga. La o analiza superficiala, aspectul exterior al discurilor nu trezeste indoieli in ceea ce priveste apartenenta marfii la firma-producatoare, dar la o analiza mai atenta devine evident faptul ca acesta este un

FALS!

Discuri LUX Abraziv

Lipsa siglei uzinei si a termenului de valabilitate al discului inscriptionate pe bucsa metalica orificiile de pe bucsa sunt executate la un diametru mai mic si metalul nu este gaurit pana la capat.

Discuri LUX Abraziv

Pe unele din discurile contrafacute si anume cele cu diametrul mai mare de 150×1,6×22,2 apare sigla uzinei si termenul de valabilitate. Insa dimensiunile caracterelor a siglei uzinei si a termenului de valabilitate al discului contrafacut inscriptionate pe bucsa metalica, adancimea si consecutivitatea marcajului difera de original. Tabla folosita la bucsa metalica a discului original este zincata pe ambele parti, iar la discul contrafacut tabla folosita este de o calitate mai inferioara si este zincata doar pe o parte.

Semnele distinctive, care au fost descoperite de catre specialistii uzinei la analiza discurilor contrafacute prezentate noua.

1. Nu este marcat termenul de valabilitate pe bucsa discului contrafacut JSC „Luga Disc Autentic Plant” utilizeaza pentru discurile de debitare cu inaltimea de pana la 1.8 mm inclusiv bucse fara proeminente, dar marcarea termenului de valabilitate este obligatorie.

2. Pe discul contrafacut exista inscriptia care indica destinatia discului STEEL si in acelasi timp INOX. JSC „Luga Disc Autentic Plant” produce discuri pentru diverse domenii de utilizare, inclusiv separat pentru OTEL/STEEL si OTEL INOXIDABIL/INOX.

3. Pe discul contrafacut apare inscriptia „INOX-EXTRA”. JSC „Luga Disc Autentic Plant” produce discuri din seria „EXTRA”.

4. Pe discul contrafacut – adresa juridica a uzinei producatoare este indicata corect, dar prefixul telefonic si telefonul nu corespund (la care nu raspunde nimeni).

5. Pe discul contrafacut – 125×1,2×22,2 codul de bare 4 603347 000021. JSC „Luga Disc Autentic Plant” produce discuri de debitare 125×1,2×22,2 pentru otel cu codul de bare 4 603347 215784. Codul de bare la discul original este trecut pe filiera mata si este citit de scanner. La discul contrafacut codul de bare apare pe fond argintiu si nu este citit de scanner.

6. Aspectul exterior al semnelor de avertizare amplasate in patrimea din stanga jos al discului original:
– Sunt necesare manusile de protectie – manusi negre cu contur argintiu, pe discul contrafacut manusile sunt de culoare argintie in totalitate.
– Tineti cont de recomandarile de siguranta – carte de foi drepte, pe discul contrafacut cartea apare cu foile indoite.
– Este necesara protectia antizgomot – pe cap firele de par sunt inegale, pe discul contrafacut firele de par sunt drepte.

7. Pe discul original inscriptia Luga Disc Autentic pe fond galben si albastru este remarcata sub un anumit unghi si este situata in centru (efectul hologramei), pe un fals holograma lipseste. Sub bucsa metalica a discului original apare un numar cu trei valori, sub bucsa metalica a discului contrafacut nu apare nimic.

8. Pe discul original, marca comerciala corespunde modelului stabilit. Sub inscriptia respectiva apare pentru ce este folosit discul respectiv (disc pentru taiere). Pe discul contrafacut aspectul exterior al marcii comerciale nu corespunde cu originalul, iar sub inscriptia respectiva nu mai apare nimic.

9. Pe discul original nr. rotatiilor maxime admise pe minut sunt situate pe dunga rosie din centrul discului, pe un fals acestea sunt situate mai jos.

10. In patrimea din dreapta jos al discului original apare inscriptia conform careia discul este certificat ISO 9001:2000, pe un fals inscriptia respectiva lipseste.

11. Firmele care produc falsuri nu reusesc sa reproduca exact conceptia coloristica a etichetei, de aceea exista neconcordante de culori.

12. Coeficientul de aschiere al discului original corespunde conditiilor GOST (STAS) 21963-2002, iar coeficientul de aschiere al discului contrafacut este de 3,5-4 ori mai mic decat al originalului. La experimentare s-a observat formare abundenta de praf si miros patrunzator si intepator, ceea ce poate dauna sanatatii consumatorului.

Pentru a evita cumpararea discurilor contrafacut atrageti atentia la semnele indicate mai sus!

Ca sa nu deveniti victima escrocilor, in cazul in care doriti sa achizitionati produse originale, va rugam sa va adresati distribuitorilor autorizati ai produselor Luga Disc Autentic.